Nencja

Nencja

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Komosa ryżowa z warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Komosa - jej cudowne wartości odżywcze, przekonują żeby po nią sięgnąć. Tylko co i jak? Z czym to się je? mam dla Was propozycje...

Komosa ryżowa z warzywami

Składniki:

Komosa ryżowa z warzywami

 

  • 30g komosy;
  • garść pokrojonej czerwonej papryki
  • garść pokrojonej zielonej papryki
  • kilka plasterków cukinii
  • 1/2 uszki pomidorów bez skórki
  • łyżeczka oliwy
  • łyżka sosu sojowego
  • wybrane zioła - łyżeczka
  • pieprz
  • sól morska
  • koper

Sposób przygotowania:

Komosa ryżowa z warzywami
Komosę dokładnie płuczemy na sitku. Zalewamy wodą w peoporcja 1:2. Doprowadzamy do wrzenia, po czym przykrywamy i gotujemy 15 min z dodatkiem szczypty soli morskiej.. Paprykę smażymy na oliwie, dodajemy cukinię, podlewamy odrobiną wody i sosem sojowym. jak zmięknie dodajemy pomidory, aż powstanie sos, pod koniec dodajemy pieprz i zioła. Łączymy komosę z warzywami, posypujemy koprem.