Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Rabanadas- grzanki z cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Aromatyczne, cynamonowe grzanki

Rabanadas- grzanki z cynamonem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rabanadas- grzanki z cynamonem

 

 

Sposób przygotowania:

Rabanadas- grzanki z cynamonem
Cynamon mieszamy z cukrem w proporcji 1 do2. Jedna łyżka cynamonu
na dwie łyżki cukru. Ilość składników zależy od tego jak dużą mamy bagietkę, na
jakie plastry ją pokroimy i jak mocno cynamonowe chcemy mieć grzanki.


Jajko mieszamy z mlekiem.


Bagietkę kroimy na plastry, w oryginale o grubości 1 cm, moim zdaniem są za
cienkie, kroję takie o grubości 2-3
cm. Można obciąć skórkę, ale nie jest to konieczne, ja
zdecydowanie wolę ją zostawić.


Krążki bagietki maczamy w jajku z mlekiem i kładziemy na
patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek. Smażymy chwilę z obu stron, aż grzanki
pięknie się zarumienią.


Zdejmujemy z patelni i jeszcze gorące posypujemy, dość
obficie, cynamonem zmieszanym z cukrem. Zjadamy na gorąco.


Do tego kawa z mlekiem i mamy idealne, portugalskie
śniadanie
Rabanadas- grzanki z cynamonem
Smażymy po chwili z każdej strony, na rozgrzanej oliwie
Rabanadas- grzanki z cynamonem
Rabanadas to bardzo ciekawa propozycja na śniadanie

Tagi:

jajko jajka