lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Racuchy ala pączki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Każdemu polecam zrobić łatwe i szybkie wykonaniu, a przy tym bardzo smaczne. Tym razem wyszły okrągłe bo nakładałam je łyżką.

Racuchy ala pączki Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Racuchy ala pączki

Składniki:

Sposób przygotowania:

Racuchy ala pączki

Wykonanie:

Przesiewamy mąkę i wsypujemy do misy, dodajemy odmierzony cukier. Mleko podgrzewamy aby było ciepłe, niegorące czasem, bo drożdże nam się sparzą. W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże i dodajemy je do mąki. W bijamy jajo i miksujemy na jednolitą masę. Zostawiłam na 20 minut pod ściereczką.
Nastawiłam garnek z olejem i łyżką nakładałam ciasto racuchowe. Porosły mi jak pączuszki, Smażyłam z obu stron na dosyć rumiany kolor. Wyjmowałam na sitko by odciekły z tłuszczu.
Ostudzone posypałam cukrem pudrem. Rewelacyjne wyszły.

Racuchy ala pączki
Mleko podgrzewamy aby było ciepłe , niegorące czasem bo drożdże nam się sparzą. W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże.
Racuchy ala pączki
Przesiewamy mąkę i wsypujemy do misy, dodajemy odmierzony cukier, wlewamy mleko z rozpuszczonymi drożdżami .
Racuchy ala pączki
W bijamy jajo i miksujemy na jednolitą masę.Zostawiłam na 20 minut pod ściereczką.
Racuchy ala pączki
Porosły mi jak pączuszki, Smażyłam z obu stron na dosyć rumiany kolor.
Racuchy ala pączki
Wyjmowałam na sitko by odciekły z tłuszczu. Ostudzone posypałam cukrem pudrem.