mikidziuba

mikidziuba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Racuchy bez drożdży

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gdy w domu brakuje drożdży a ma się ogromną ochotę na racuchy. Ten przepis nie raz uratował mi już życie.

Racuchy bez drożdży Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Racuchy bez drożdży

 

Sposób przygotowania:

Racuchy bez drożdży
1. Jabłka obieramy i kroimy w mniejszą kosteczkę.

2. Masło roztapiamy i odstawiamy żeby ochłodło.

3. Jajka ucieramy z cukrem i dodajemy mleko oraz ostudzone masło. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej gładkiej masy.

4. Dodajemy mąkę, sól, proszek do pieczenia oraz cynamon. Wszystko miksujemy.

5.Dodajemy pokrojone jabłka i mieszamy.

6. Na patelnię wlewamy olej i smażymy racuchy na złoty kolor z obydwu stron.

7. Po ostygnięciu racuchy możemy posypać cukrem pudrem lub podawać z dżemem lub konfiturą.
Racuchy bez drożdży
Racuchy bez drożdży.
Racuchy bez drożdży
Racuchy bez drożdży.