Sposób przygotowania:
Racuchy bez drożdży
1. Jabłka obieramy i kroimy w mniejszą kosteczkę.
2. Masło roztapiamy i odstawiamy żeby ochłodło.
3. Jajka ucieramy z cukrem i dodajemy mleko oraz ostudzone masło. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej gładkiej masy.
4. Dodajemy mąkę, sól, proszek do pieczenia oraz cynamon. Wszystko miksujemy.
5.Dodajemy pokrojone jabłka i mieszamy.
6. Na patelnię wlewamy olej i smażymy racuchy na złoty kolor z obydwu stron.
7. Po ostygnięciu racuchy możemy posypać cukrem pudrem lub podawać z dżemem lub konfiturą.
2. Masło roztapiamy i odstawiamy żeby ochłodło.
3. Jajka ucieramy z cukrem i dodajemy mleko oraz ostudzone masło. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej gładkiej masy.
4. Dodajemy mąkę, sól, proszek do pieczenia oraz cynamon. Wszystko miksujemy.
5.Dodajemy pokrojone jabłka i mieszamy.
6. Na patelnię wlewamy olej i smażymy racuchy na złoty kolor z obydwu stron.
7. Po ostygnięciu racuchy możemy posypać cukrem pudrem lub podawać z dżemem lub konfiturą.