Racuchy drożdżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne drożdżowe placuszki szybkie w przygotowaniu

Racuchy drożdżowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy drożdżowe

 

 

  • tłuszcz do smażenia
  • cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

Racuchy drożdżowe
Drożdże rozkruszamy do miski dodajemy cukier i sól mieszamy do rozpuszczenia się drożdży dodajemy stopniowo pozostałe składniki łączymy je na początku ręką poźniej całość mieszamy mikserem na jednolitą konsystencje ciasta. Przygotowane ciasto odkładamy na 20 minut w ciepłe miejsce by ciasto podrosło - gotowe ciasto kładziemy za pomocą łyżki na patelnie formujemy placek smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor z każdej strony Gotowe placki można posypać cukrem pudrem lub podać je z konfiturą
Racuchy drożdżowe
Wymieszane składniki ręką na końcu mieszamy mikserem
Racuchy drożdżowe
Przygotowane ciast odkładamy w ciepłe miejsce
Racuchy drożdżowe
Ciasto zwiększyło swoją objętość smażymy
Racuchy drożdżowe
Placki smażym na tłuszczu na wolny ogniu