Habibi & Cats

Habibi & Cats

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 343]

Racuchy drożdżowe z gruszkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Racuszki można podać posypane cukrem pudrem z cynamonem oraz z kwaśną śmietaną albo jogurtem greckim.

Racuchy drożdżowe z gruszkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy drożdżowe z gruszkami

 

  • mleko kokosowe 1 szkl.
  • kefir 1 szkl.
  • jajka 3 duże
  • cukier 3 łyżki
  • mąka pszenna 1 szkl.
  • mąka kokosowa 3 łyżki
  • budyń waniliowy 1/2 op.
  • olej do smażenia
  • gruszki do smaku

Sposób przygotowania:

Racuchy drożdżowe z gruszkami
Zmiksować jajka, mleko kokosowe i część kefiru. Do pozostałego kefiru dodać pokruszone drożdże, cukier i mieszać do rozpuszczenia. Połączyć mokre składniki z mąką i odstawić pod przykryciem do wyrośnięcia.

Dobrze wyrośnięte ciasto wymieszać z grubo pokrojonymi gruszkami. Na średnio rozgrzanym oleju smażyć rumiane racuszki.

Przed podaniem odsączyć nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku.
Racuchy drożdżowe z gruszkami
Połowę kefiru i mleko kokosowe zmiksować z jajkami.
Racuchy drożdżowe z gruszkami
Resztę kefiru wymieszać z cukrem i drożdżami.
Racuchy drożdżowe z gruszkami
Połączyć wszystkie składniki i odstawić do wyrośnięcia.
Racuchy drożdżowe z gruszkami
Do wyrośniętego ciasta dodać pokrojone gruszki.