Sposób przygotowania:
Racuchy z karmelizowanymi gruszkami
Gruszki obrać i pokroić w kostkę na patelnie wrzucić cukier podtopić i wrzucić gruszki i chwilę smażyć lekko potrząsając patelnią. Odstawić i ostudzić.
Drożdże rozmieszać z cukrem gdy się roztopią dodać letnie mleko i 1/3 szkl mąki wymieszać i odstawić do wyrośnięcia na 10 minut.
Następnie dodać resztę mąki , jajko i gruszki. Dokładnie wymieszać . Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor , przestygnięte oprószyć cukrem pudrem.
Drożdże rozmieszać z cukrem gdy się roztopią dodać letnie mleko i 1/3 szkl mąki wymieszać i odstawić do wyrośnięcia na 10 minut.
Następnie dodać resztę mąki , jajko i gruszki. Dokładnie wymieszać . Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor , przestygnięte oprószyć cukrem pudrem.