Sposób przygotowania:
Racuchy z karmelizowanymi gruszkami
Gruszki obrać i pokroić w kostkę na patelnie wrzucić cukier podtopić i wrzucić gruszki i chwilę smażyć lekko potrząsając patelnią. Odstawić i ostudzić.
Drożdże rozmieszać z cukrem gdy się roztopią dodać letnie mleko i 1/3 szkl mąki wymieszać i odstawić do wyrośnięcia na 10 minut.
Następnie dodać resztę mąki , jajko i gruszki. Dokładnie wymieszać . Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor , przestygnięte oprószyć cukrem pudrem.
Drożdże rozmieszać z cukrem gdy się roztopią dodać letnie mleko i 1/3 szkl mąki wymieszać i odstawić do wyrośnięcia na 10 minut.
Następnie dodać resztę mąki , jajko i gruszki. Dokładnie wymieszać . Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor , przestygnięte oprószyć cukrem pudrem.
![Racuchy z karmelizowanymi gruszkami Racuchy z karmelizowanymi gruszkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuchy-z-karmelizowanymi-gruszkami-392880.jpg)
![Racuchy z karmelizowanymi gruszkami Racuchy z karmelizowanymi gruszkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuchy-z-karmelizowanymi-gruszkami-392881.jpg)
![Racuchy z karmelizowanymi gruszkami Racuchy z karmelizowanymi gruszkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuchy-z-karmelizowanymi-gruszkami-392882.jpg)
![Racuchy z karmelizowanymi gruszkami Racuchy z karmelizowanymi gruszkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuchy-z-karmelizowanymi-gruszkami-392883.jpg)