Sposób przygotowania:
Racuchy drożdżowe z sosem jabłkowo-cynamonowym
Do dużej miski wsypujemy cukier, wlewamy pół szklanki ciepłego mleka oraz wrzucamy rozkruszone drożdże. Wszystko mieszamy, aby cukier i drożdże się rozpuściły. Odstawiamy w ciepłe miejsce na około 20 minut, aby wyrosło. Następnie do miski z drożdżowym rozczynem wlewamy pozostałe ciepłe mleko, wbijamy jajko oraz wsypujemy mąkę. Całość mieszamy, aż uzyskamy jednolitą masę. Na rozgrzaną patelnię kładziemy łyżką ciasto na racuchy. Smażymy z obu stron na rumiano.
SOS JABŁKOWO CYNAMONOWY: W blenderze miksujemy pokrojone na kawałki jabłko, jogurt naturalny oraz cukier wanilinowy i cynamon.
SOS JABŁKOWO CYNAMONOWY: W blenderze miksujemy pokrojone na kawałki jabłko, jogurt naturalny oraz cukier wanilinowy i cynamon.
lukrowanepierniczki