miraga_

miraga_

Kucharz
[Przepisów: 7]

Racuchy drożdżowe z jabłkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne domowe racuchy z soczystym jabłkiem.

Racuchy drożdżowe z jabłkami.

Składniki:

Racuchy drożdżowe z jabłkami.

 

 

Sposób przygotowania:

Racuchy drożdżowe z jabłkami.
Do dosyć dużej miski wkładamy pokruszone drożdże. Zasypujemy cukrem. Czekamy aż się rozpuszczą. Wtedy dolewamy ciepłe mleko, jajo i mieszamy. Ja mieszam widelcem, ale najlepsza byłaby mała trzepaczka. Dalej dodajemy mąkę pszenną i dopiero dobrze wymieszane ciasto przykrywamy ściereczką.Odstawiamy na pół godziny. Teraz obieramy i wydrążamy jabłka. Kroimy je w równe plastry. Zanurzamy je w gotowym cieście i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Na koniec można oprószyć cukrem pudrem. Chociaż moja mała córcia zjada bez dodatkowych „słodzików”.