pelargoniab12

pelargoniab12

Szef Kuchni
[Przepisów: 81]

Racuchy jogurtowe z jagodami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Robię jak jest sezon na jagody

Racuchy  jogurtowe z jagodami

Składniki:

Racuchy jogurtowe z jagodami

 

  • 1 duży jogurt o smaku jagodowym
  • 2 szklanki jagód
  • mąka ( ok. 1,5 szklanki )
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru pudru
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Racuchy jogurtowe z jagodami
Aby usmażyć racuchy jogurtowe z jagodami trzeba wymieszać jogurt, jajka , mąkę , szczyptę soli i cukier puder .Domieszać jagody ( 1 szklankę ) . Odstawić ciasto na pół godziny . Na patelni rozgrzać olej i łyżką kłaść ciasto .Smażyć małe racuchy na rumiano z obu stron ( przewracać łopatką ) .
Podawać ze śmietaną i cukrem posypane jagodami

Tagi:

jajko jajka