Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

racuchy na jogurcie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

macie ochotę na coś pysznego w błyskawicznym tempie?

racuchy na jogurcie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

racuchy na jogurcie

 

  • 2 jajka,
  • 2 szklanki mąki,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 2 - 3 jabłka,
  • 2-3 łyżki cukru + cukier puder do posypania,
  • szczypta soli,
  • 400 ml jogurtu naturalnego,
  • olej do smażenia.

 

Sposób przygotowania:

racuchy na jogurcie
Żółtka oddzielany od białek, białka ubijamy ze odrobiną soli na sztywną pianę. Jajka, kefir i cukier miksujemy, następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i znowu mieszamy Jabłka kroimy w kostkę (niezbyt drobną), dodajemy do masy jajeczno-kefirowej. Otrzymaną masę delikatnie mieszamy z pianą z białek (tak, żeby białka nie opadły). Na patelni rozgrzewany olej, łyżką kładziemy na nim ciasto formując niewielkie placuszki. Smażymy z obu na złoty kolor. posyoujemy cukrem purdze
racuchy na jogurcie
racuchy smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju