iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Ryżowe racuchy z truskawkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Racuszki jakie by nie były to i tak dzieci będą zachwycone takie racuszki też są bardzo smaczne, a truskawka daje nam powiew lata przy rodzinnym śniadaniu.

Ryżowe racuchy z truskawkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ryżowe racuchy z truskawkami

 

Sposób przygotowania:

Ryżowe racuchy z truskawkami
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie i przestudzić, dodać do niego pokrojone truskawki, jajka, cukier oraz mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia, wymieszać i na koniec dolać mleko.Na patelni podgrzać niewielką ilość oleju i kłaść łyżką porcje ciasta formując małe placuszki, smażyć z obu stron na złoty kolor.Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu, podawać gorące posypane spora ilością cukru pudru.
Ryżowe racuchy z truskawkami
Do ryżu dodać truskawki pokrojone w ćwiartki.
Ryżowe racuchy z truskawkami
Z ryżu przygotować dosyć gęste ciasto ryżowe.
Ryżowe racuchy z truskawkami
Na oleju smażyć małe i złote placuszki.

Tagi:

ryż jajko jajka