Sposób przygotowania:
Makaron z tofu i bakłażanem
Makaron przygotowałam według przepisu na opakowaniu.
Bakłażana umyłam, pokroiłam w kostkę. Wrzuciłam do miski, posoliłam i skropiłam oliwą. Tofu pokroiłam w kostkę, marchewkę obrałam i starłam na tarce na grubych oczkach.
Na patelnię, na rozgrzany olej wrzuciłam bakłażana i marchewkę. Chwilę posmażyłam i dodałam tofu. Przyprawiłam solą ziołową, czarnym pieprzem. Dodałam także odrobinę imbiru mielonego, kolendry mielonej oraz trochę sosu sojowego. Przyprawiłam także kurkumą, czosnkiem niedźwiedzim. Dodałam przyprawę garam masala oraz odrobinę curry.
Wszystko razem wymieszałam, wlałam mleko kokosowe, kilka listków mięty, dodałam makaron i jeszcze chwilkę razem smażyłam.
Bakłażana umyłam, pokroiłam w kostkę. Wrzuciłam do miski, posoliłam i skropiłam oliwą. Tofu pokroiłam w kostkę, marchewkę obrałam i starłam na tarce na grubych oczkach.
Na patelnię, na rozgrzany olej wrzuciłam bakłażana i marchewkę. Chwilę posmażyłam i dodałam tofu. Przyprawiłam solą ziołową, czarnym pieprzem. Dodałam także odrobinę imbiru mielonego, kolendry mielonej oraz trochę sosu sojowego. Przyprawiłam także kurkumą, czosnkiem niedźwiedzim. Dodałam przyprawę garam masala oraz odrobinę curry.
Wszystko razem wymieszałam, wlałam mleko kokosowe, kilka listków mięty, dodałam makaron i jeszcze chwilkę razem smażyłam.
Magdalena88
anemon