czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Ryżowe racuchy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mają wyjątkowy smak, dzieci za nimi przepadają;)

Ryżowe racuchy

Składniki:

Ryżowe racuchy

 

  • 1/2 kg ryżu,
  • 4 jajka,
  • 30 dag mąki,
  • 100ml mleka,
  • 15 dag cukru,
  • 15g proszku do pieczenia,
  • cukier waniliowy,
  • szczypta soli,
  • olej.

Sposób przygotowania:

Ryżowe racuchy
Ryż ugotować i wymieszać z żółtkami, cukrami, mlekiem oraz mąką z proszkiem. Białka ubić i delikatnie wymieszać z masą. Dodać szczyptę soli. Kłaść łyżką na patelnię. Usmażyć.

Tagi:

ryż jajko jajka