Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Racuchy serowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo prosty sposób na ciekawe racuszki

Racuchy serowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Racuchy serowe

 

  • 50 dag ziemniaki ugotowane,
  • 35 dag ser twarogowy,
  • 2 szt jajka,
  • 2 łyżki cukier puder,
  • 10 dag mąka,
  • 5 dag rodzynki,
  • 1 łyżeczka otarta skórka z cytryny,
  • do smaku Sól,
  • 2 łyżki cukier,
  • 2 łyżeczki cukier wanilinowy,
  • tłuszcz do smażenia

 

 

 

Sposób przygotowania:

Racuchy serowe
Ugotowane zimne ziemniaki i ser przepuścić przez maszynkę. Dodać mąkę, cukier, skórkę z cytryny, sól,jajka, rodzynki i szybko zarobić ciasto. Uformować 12 racuszków, smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Racuchy serowe
Etap 1
Racuchy serowe
Etap 2