Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Racuchy z ananasem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Racuchy z ananasem- są szybkie i łatwe do przygotowania. Warto je przygotować, bo są przepyszne. Polecam!!!

Racuchy z ananasem

Składniki:

Racuchy z ananasem

 

  • 1,5 szklanki mleka,
  • 1 jajko,
  • 20 g drożdży,
  • 1 opakowanie cukru waniliowego,
  • 1,5 szklanki mąki,
  • szczypta soli,
  • 1 puszka ananasa plastry,
  • olej do smażenia,
  • cukier kryształ do posypania.

Sposób przygotowania:

Racuchy z ananasem
1. W ciepłym mleku rozpuszczam drożdże. Dodaję jajko, cukier waniliowy oraz sól. Mieszam. Stopniowo wsypuję mąkę. Ciasto dokładnie mieszam trzepaczką, aby nie było grudek. Odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia.

2. Ananasa odsączam z syropu. Plastry ananasa zanurzam w cieście i wykładam na patelnię z rozgrzanym olejem, formując placuszki.

Smażę na rumiano z dwóch stron. Usmażone racuszki wykładam na talerz i posypuję cukrem kryształem.