Sposób przygotowania:
Racuchy z ananasem
1. W ciepłym mleku rozpuszczam drożdże. Dodaję jajko, cukier waniliowy oraz sól. Mieszam. Stopniowo wsypuję mąkę. Ciasto dokładnie mieszam trzepaczką, aby nie było grudek. Odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia.
2. Ananasa odsączam z syropu. Plastry ananasa zanurzam w cieście i wykładam na patelnię z rozgrzanym olejem, formując placuszki.
Smażę na rumiano z dwóch stron. Usmażone racuszki wykładam na talerz i posypuję cukrem kryształem.
2. Ananasa odsączam z syropu. Plastry ananasa zanurzam w cieście i wykładam na patelnię z rozgrzanym olejem, formując placuszki.
Smażę na rumiano z dwóch stron. Usmażone racuszki wykładam na talerz i posypuję cukrem kryształem.