tomek458

tomek458

Szef Kuchni
[Przepisów: 32]

Racuchy z ananasem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo pyszne racuchy z ananasem. Bardzo łatwo przyrządzić to danie. Polecam spróbować.

Racuchy z ananasem

Składniki:

Racuchy z ananasem

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z ananasem
1. Do mąki wlewamy mleko, wbijamy jajko, dodajemy roztopione masło, rozkruszone drożdże, drobno pokrojone ananasy, sok i szczyptę soli. Ciasto dokładnie mieszamy na jednolitą masę i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia.

2. Na rozgrzany na patelni olej nakładamy łyżką placki i smażymy z obu stron na złoty kolor. Upieczone racuchy posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!

Tagi:

jajko jajka