pigwa

pigwa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Racuchy z jabłkami

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Racuszki z jabłkami .....

Racuchy z jabłkami

Składniki:

Racuchy z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z jabłkami
Mleko lekko podgrzać, tak żeby było ciepłe a nie gorące. Zalać nim drożdże i cukier, następnie wbić jajka,dodać sól, wymieszać składniki i dodać mąkę. Wszystko razem wymieszać i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Jabłka obrać i pokroić na kawałki około 1x2x2cm.
Pokrojone na kawałki jabłka wymieszać z ciastem. Rozgrzać olej. Dużą łyżką nakładać ciasto i smażyć na mały ogniu po obu stronach. Po usmażeniu posypać racuszki cukrem pudrem.