Sposób przygotowania:
Racuchy z jabłkami
Mleko lekko podgrzać, tak żeby było ciepłe a nie gorące. Zalać nim drożdże i cukier, następnie wbić jajka,dodać sól, wymieszać składniki i dodać mąkę. Wszystko razem wymieszać i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Jabłka obrać i pokroić na kawałki około 1x2x2cm.
Pokrojone na kawałki jabłka wymieszać z ciastem. Rozgrzać olej. Dużą łyżką nakładać ciasto i smażyć na mały ogniu po obu stronach. Po usmażeniu posypać racuszki cukrem pudrem.
Pokrojone na kawałki jabłka wymieszać z ciastem. Rozgrzać olej. Dużą łyżką nakładać ciasto i smażyć na mały ogniu po obu stronach. Po usmażeniu posypać racuszki cukrem pudrem.
Jojo
msewka
To tak jak ja! 5
Norbi68
misia53
bratka
Marika_1961