szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Racuchy z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny i szybki do wykonania deser dla dzieci. Można je posypać cukrem pudrem lub podawać z bitą śmietaną.

Racuchy z jabłkami

Składniki:

Racuchy z jabłkami

 

  • 11/2 szkl. mleka
  • 4 jajka
  • 2 - 2 1/2 szkl. mąki
  • 2 łyżki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 jabłka
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z jabłkami
Jajka wbić do miski, dodać mleko, 2 łyżki cukru i cukier waniliowy. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie dodawać stopniowo mąkę, a na koniec łyżeczkę proszku do pieczenia. Wymieszać mikserem na gładką masę. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Połączyć z ciastem . Na rozgrzany olej nakładać łyżką ciasto i smażyć powoli z obu stron na złoty kolor.