mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Racuchy z jabłkami 9

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Nieśmiertelne racuchy dla małego i dużego

Racuchy z jabłkami 9 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy z jabłkami 9

 

  • 1 l. mleka
  • szkl. wody
  • 2 jajka
  • 5 szkl. mąki pszennej
  • 4 średnia jabłka
  • pół szkl, cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
  • ok. pół litra oleju
  • cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z jabłkami 9
Do miski wlewamy mleko i wodę, wbijamy jajka, wsypujemy cukier, mąkę i proszek. Wszystkie te składniki dokładnie blendujemy. Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę. Wsypujemy do masy i delikatnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, małą chochelką wylewamy masę na małe kupeczki. Smażymy z obu stron na brązowy kolor. Pamiętajmy, że racuchy wchłaniają olej, dlatego trzeba często dolewać. Gorące racuchy posypujemy cukrem pudrem.
Racuchy z jabłkami 9
W misce mieszamy mleko, wodę, mąkę i jabłka.
Racuchy z jabłkami 9
Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę
Racuchy z jabłkami 9
Składniki na ciasto blendujemy, na koniec wsypujemy jabłka
Racuchy z jabłkami 9
Na rozgrzant olej wylewamy chochelką placki i smażymy z obu stron