lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Racuchy z jabłkami i cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Nie ma to jak racuchy . Dawno ich nie robiłam więc nadarzyła się okazja . Z jabłuszkiem i cynamonem pycha .

Racuchy z jabłkami i cynamonem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy z jabłkami i cynamonem

 

  • 3 jabłka
  • 3 szklanki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa
  • 2 jajka
  • pół litra mleka
  • 2 łyżki cukru
  • szczypta proszku do pieczenia
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Racuchy z jabłkami i cynamonem
Miksujemy jaja z cukrem na puch . Dodajemy mleko nadal miksując. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia , dodajemy do płynnych składników. Jabłka myjemy osuszamy i ścieramy na tarce ze skórką na średnich oczkach . Na końcu dodajemy pół łyżeczki cynamonu. Smażymy na oleju ( moje racuchy były w nim zanurzone). Patyczkiem sprawdzałam czy ciasto nie jest surowe , wyjmowałam na kratkę aby tłuszcz ściekł.Posypałam cukrem pudrem przed podaniem.
Racuchy z jabłkami i cynamonem
Miksujemy jaja z cukrem na puch . Dodajemy mleko nadal miksując. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia , dodajemy do płynnych składników.
Racuchy z jabłkami i cynamonem
Jabłka myjemy osuszamy i ścieramy na tarce ze skórką na średnich oczkach .
Racuchy z jabłkami i cynamonem
Na końcu dodajemy pół łyżeczki cynamonu.
Racuchy z jabłkami i cynamonem
Smażymy na oleju ( moje racuchy były w nim zanurzone). Patyczkiem sprawdzałam czy ciasto nie jest surowe , wyjmowałam na kratkę aby tłuszcz ściekł.