Sposób przygotowania:
Racuchy z jabłkiem, bananem i rodzynkami
Owoce umyć, obrać, pokroić w kostkę. Oddzielić żółtka od białek. Kefir roztrzepać z żółtkami, dodać mąkę przesianą z sodą i cukier wanilinowy, zmiksować. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Dodać rodzynki i owoce, wymieszać. Porcje ciasta nakładać łyżką na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron, uważając, żeby się nie przypaliły. Z nadmiaru tłuszczu osączyć na papierowym ręczniku kuchennym. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
jaNina
Ciekawy pomysł z dodatkiem banana :)
edytaha
Hihi, no właśnie domownicy męczą mnie o następne racuchy :)
zbysiowa
edytaha
To tak jak my :)