Agula&Stabi

Agula&Stabi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Racuchy z jabłkiem 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Racuchy z jabłkiem są idealne do zrobienia na szybko. Z smakiem jabłek rozpływa się idealnie w buzi.

Racuchy z jabłkiem 3 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy z jabłkiem 3

 

  • Ciasto:
  • mleko
  • 1/3 szklanki wody gazowanej
  • mąka
  • 2 jajka
  • łyżka oleju
  • 1/2 szklanki cukru lub cukru waniliowego

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z jabłkiem 3
Wszystkie składniki do ciasta wkładamy do miski i mieszamy, odnośnie ilości mleka i mąki jest uzależnione od gęstości ciasta. Ciasto powinno być bardziej gęste więc dodajemy dużo większą ilość mąki do ciasta niż do ciasta naleśnikowego. Wszystkie składniki mieszamy tak długo, aż będzie jednolita masa. Jednocześnie kroimy obrane jabłka w plasterki. Nalane ciasto (małe placuszki - ok. 3 na jednej patelni) i na surowe ciasto wkładamy pokrojone jabłka i smażymy placuszki z obydwóch stron. Życzymy smacznego !!!
Racuchy z jabłkiem 3
Przygotowujemy ciasto do jednolitej masy
Racuchy z jabłkiem 3
Obieramy i kroimy jabłka, a nastepnie dodajemy do ciast
Racuchy z jabłkiem 3
W taki sposób wlewamy ciasto na patelnie i dokładamy jabłka
Racuchy z jabłkiem 3
Gotowe rauchy z jednej strony są brązowe a z drugiej widac pięknie zarumienione jabłka