Sposób przygotowania:
Racuchy z jabłkiem i cynamonem
1 szklankę letniego mleka mieszamy z drożdżami, z 2 łyżkami cukru i 3 łyżki mąki. Mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Między czasie obieramy 2 jabłka, kroimy w plasterki, układamy na talerz i posypujemy cukrem i cynamonem. Do wyrośniętego ciasta dodajemy 1 jajko, cukier waniliowy, szkalnkę mleka, 2,5 szkalnki mąki, mieszamy delikatnie i odstawiamy. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy łyżką ciasto i nakładamy kawałki jabłka, potem znowu przykrywamy ciastem. Smażymy z obu stron, aż się zarumienią. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.
bambi
P:)
msewka
Myślę,że chodzi o 5 dag drożdży.I taka ilość pasuje do tej ilości mąki.Fajnie wyrosły.5
skazana2
Są pyszne !
yellowCoach