halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Racuchy z jagodami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Racuchy z jagodami są smaczne . Chętnie zjedzą dzieci i nie tylko. Mamy sezon na jagody więc można przyrządzić.

Racuchy z jagodami

Składniki:

Racuchy z jagodami

 

  • mleko kwaśne 700 ml
  • mąka pszenna 50 dag
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • jajka 2 sztuki
  • jagody 35 dag
  • cukier 3 łyżki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Racuchy z jagodami
Jagody umyć , osuszyć. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Do miski wlać kwaśne mleko , dodać mąkę , cukier oraz jajka. Zmiksować ciasto Następnie dodać jagody, wymieszać. Racuszki kłaść łyżką na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Jeśli ktoś chce może posypać cukrem pudrem, ja nie posypuję, zbędne kalorie.

Tagi:

jajko jajka