petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Racuchy z rabarbarem wg petronelli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pyszny przepis na racuchy na obiad lub kolację

Racuchy z rabarbarem wg petronelli

Składniki:

Racuchy z rabarbarem wg petronelli

 

  • maki, 2 łyżki cukru, 2 jaja, 4 łyzki śmietany, 4 łodygi rabarbaru, sól, tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Racuchy z rabarbarem wg petronelli
Rabarbar obrać z włókien i pokroić w jak najcieńsze plasterki. Żłótka utrzeć z cukrem i szczyptą soli, dodac śmietanę i wciąż ucierając, stopniowo dosypywać mąkę. Włożyć rabarbar. na końcu ciasto ostrożnie wymieszać z ubitymi na sztywno białkami. Na patelni rozgrzać tłuszcz, łyżką kłaść racuszki i smazyc z obu stron. Podawać posypane cukrem pudrem.

Tagi:

mak