Ewa27

Ewa27

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Racuchy z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Niezwykły i pomysłowy przepis na słodki obiad. Domowe racuchy z truskawkami to połączenie tego z klasyczne czyli racuchów ze słodkimi sezonowymi owocami czyli np: truskawkami. Dzieciakom na pewno posmakują.

Racuchy z truskawkami

Składniki:

Racuchy z truskawkami

na ciasto

do dekoracji

  • 60 g cukru pudru

Sposób przygotowania:

Racuchy z truskawkami
Truskawki myjemy. Kroimy na kwadraciki.

Suche składniki przesiewamy. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy biały ser. Miksujemy. Następnie dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksujemy. Do masy dodajemy pokrojone truskawki. Mieszamy.

Rozgrzewamy olej na patelni. Nakładamy na patelnie 2-3 łyżki ciasta.

Smażymy na rumiano z obu stron. Odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Posypujemy cukrem pudrem.