Sposób przygotowania:
Racuchy z truskawkami
Truskawki myjemy. Kroimy na kwadraciki.
Suche składniki przesiewamy. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy biały ser. Miksujemy. Następnie dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksujemy. Do masy dodajemy pokrojone truskawki. Mieszamy.
Rozgrzewamy olej na patelni. Nakładamy na patelnie 2-3 łyżki ciasta.
Smażymy na rumiano z obu stron. Odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Posypujemy cukrem pudrem.
Suche składniki przesiewamy. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy biały ser. Miksujemy. Następnie dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksujemy. Do masy dodajemy pokrojone truskawki. Mieszamy.
Rozgrzewamy olej na patelni. Nakładamy na patelnie 2-3 łyżki ciasta.
Smażymy na rumiano z obu stron. Odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Posypujemy cukrem pudrem.