Sposób przygotowania:
Racuchy drożdżowe z truskawkami
Z mleka, 2 łyzek mąki, drożdży i 1 łyżki cukru przygotuj zaczyn. Gdy zaczyn się wzburzy wlej go do misy, dodaj puree z dyni, jajo,szczyptę soli oraz stopniowo dosypuj mąkę wyrabiając dośc luźne ciasto. Dodaj suszone owoce.
Obierz agrest i pokrój go na małe cząstki. Dodaj do ciasta i wymieszaj. Odstaw do wyrośnięcia.
Smaż na niewielkiej ilości oleju rumiane racuszki.
Umyj i obierz truskawki. Pokrój wieksze na połówki.
Podawaj racuchy przekładane truskawkami, udekorowane listkami mięty i polane syropem klonowym.
Obierz agrest i pokrój go na małe cząstki. Dodaj do ciasta i wymieszaj. Odstaw do wyrośnięcia.
Smaż na niewielkiej ilości oleju rumiane racuszki.
Umyj i obierz truskawki. Pokrój wieksze na połówki.
Podawaj racuchy przekładane truskawkami, udekorowane listkami mięty i polane syropem klonowym.
weronikaS
Magdalena88