dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Racuchy z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczne racuchy z dodatkiem truskawek. Idealne na śniadanie, podwieczorek lub deser po głównym posiłku.

Racuchy z truskawkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy z truskawkami

 

  • 1 szkl mąki
  • kubek jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • 1 łyż cukru
  • cukier waniliowy
  • szczypta proszku do pieczenia
  • olej do smażenia
  • truskawki

Sposób przygotowania:

Racuchy z truskawkami
Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy jogurt, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na pół godziny. Następnie do ciasta dodajemy kilka truskawek pokrojonych w kostkę i delikatnie mieszamy. Na rozgrzany olej kładziemy łyżką porcje ciasta i smażmy racuchy z obu stron na złoty kolor. Smacznego!
Racuchy z truskawkami
Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym.
Racuchy z truskawkami
Dodajemy mąkę, proszek, jogurt i mieszamy.
Racuchy z truskawkami
Do ciasta dodajemy pokrojone w kostkę truskawki.
Racuchy z truskawkami
Smażymy placki z obu stron na złoty kolor.

Tagi:

jajko jajka