zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Racuchy z truskawkami.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

moje ulubione racuchy z truskawkami

Racuchy z truskawkami. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy z truskawkami.

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z truskawkami.
Drożdże rozmieszać na płynną masę z cukrem. Dodać mleko o pokojowej temperaturze, wbić jajka i wymieszać. Następnie dodać mąkę i wyrobić ciasto na gładką bez grudek konsystencję. Truskawki umyć, odszypułkować i odcedzić z nadmiaru wody na sicie. Potem pokroić je na kawałki i wrzucić do ciasta. Za pomocą łyżki delikatnie wymieszać ciasto z truskawkami i odstawić do lekkiego podrośnięcia. Gotowe ciasto kłaść na patelnie z rozgrzanym olejem na złoty kolor z obu stron. Usmażone racuchy odsączyć na ręczniku papierowym a na koniec ułożyć na talerze i posypać cukrem pudrem.
Racuchy z truskawkami.
przygotowac ciasto na racuchy i dodać truskawki
Racuchy z truskawkami.
po dodaniu truskawek delikatnie połączyć je z ciastem
Racuchy z truskawkami.
na rozgrzany olej nakładac porcje ciasta
Racuchy z truskawkami.
i smażyć racuchy na złoty kolor z obu stron

Tagi:

jajko jajka