Anastazja324

Anastazja324

Starszy Kucharz
[Przepisów: 35]

Racuszki bananowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Trochę inna wersja popularnych racuchów

Racuszki bananowe

Składniki:

Racuszki bananowe

 

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 2 banany
  • 1 jajko
  • 1 szklanka zsiadłego mleka lub maślanki
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • cukier puder
  • cukier waniliowy
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Racuszki bananowe
Wszystkie składniki oprocz bananówwrzucić do miski i dokładnie zmiksować.Następnie dodać banany pokrojone w plasterki. Porcje ciasta nakladać łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażymy racuchy na złoty kolor. Podawać gorące, posypane cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Tagi:

jajko jajka