slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 861]

Racuszki budyniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne racuszki budyniowe na słodko. Posłodzone cukrem kokosowym oraz zrobione na mące z płaskurki smakują wspaniale. Racuszki są idealne na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Polecam

Racuszki budyniowe

Składniki:

Racuszki budyniowe

 

Sposób przygotowania:

Racuszki budyniowe
Do miski wlewamy jogurt, jajko oraz dodajemy mąkę, budyń, cukier oraz suszone drożdże. Miksujemy dokładnie. Ciasto na racuszki odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 30 minut pod przykryciem.

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy małe racuszki na małym ogniu.

Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami.