slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Racuszki sucharkowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smaczne racuszki twarogowe. Zamiast mąki dodałam zmielone sucharki. Racuszki wyszły pyszne i szybko zniknęły z talerzy.

Racuszki sucharkowe

Składniki:

Racuszki sucharkowe

 

  • 250 g twarogu chudego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru pudru + do posypania
  • 3 sucharki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Racuszki sucharkowe
Sucharki mielimy na proszek. Do miseczki przekładamy twaróg, dokładamy do niego jajka i rozdrabniamy razem. Następnie dosypujemy cukier puder oraz sproszkowane sucharki i mieszamy dokładnie.

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy małe racuszki (z obu stron na złoty kolor) na małym gazie.

Podajemy posypane cukrem pudrem.