WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1356]

Gofry orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, chrupiące gofry z dodatkiem mielonych orzechów włoskich. Można je podać z dowolnymi dodatkami.

Gofry orzechowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gofry orzechowe

 

Sposób przygotowania:

Gofry orzechowe

ETAP 1:

Żółtko oddzielić od białka. Białko ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtko zmiksować z mlekiem, mąką, orzechami, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Pianę z białka przełożyć do ciasta i wymieszać łyżką.

Gofrownice nagrzać i nałożyć porcje ciasta. Piec kilka minut na rumiany kolor.

Podawać z ulubionymi dodatkami np. z cukrem pudrem.

Gofry orzechowe
Gofry po upieczeniu odpoczywają na metalowej kratce
Gofry orzechowe
Gofry orzechowe w trakcie pieczenia w gofrownicy
Gofry orzechowe
Porcja ciasta orzechowego nałożona do gofrownicy
Gofry orzechowe
Ciasto orzechowe na gofry wymieszane w misce