slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1006]

Racuszki kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne racuszki z nutą kokosa. Są one pyszną propozycją na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Polecam

Racuszki kokosowe

Składniki:

Racuszki kokosowe

 

  • 1 duże jajko
  • 1 szkl mąki orkiszowej tortowej (może być pszenna)
  • 1/2 szkl mleka
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej/masło klarowane do smażenia

Sposób przygotowania:

Racuszki kokosowe
Wszystkie składniki na racuszki przekładamy do miski i miksujemy na gładką masę. Na patelni rozgrzewamy olej/masło klarowane i nakładamy po łyżce ciasta.

Smażymy na małym ogniu z obu stron an złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu i podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego.