Sposób przygotowania:
Racuchy jabłkowo cynamonowe
Sposób przygotowania;
Mleko zagotować i wystudzić, jajka utrzeć do białości z cukrami, dodać wystudzone mleko cały czas miksując.
Dodawać porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, solą a także z cynamonem.
Zmiksować na gładkie jednolite ciasto.
Jabłka po obraniu i usunięciu gniazd nasiennych zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Starte jabłka dodać do ciasta i wymieszać.
Smażyć nieduże racuchy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Wystudzone oprószyć cukrem pudrem.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Mleko zagotować i wystudzić, jajka utrzeć do białości z cukrami, dodać wystudzone mleko cały czas miksując.
Dodawać porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, solą a także z cynamonem.
Zmiksować na gładkie jednolite ciasto.
Jabłka po obraniu i usunięciu gniazd nasiennych zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Starte jabłka dodać do ciasta i wymieszać.
Smażyć nieduże racuchy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Wystudzone oprószyć cukrem pudrem.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
zbysiowa
BozenaMatuszczyk
Dziękuję . Szybko zniknęły.