Ewa27

Ewa27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Racuchy mojej mamy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i puszyste racuchy wg przepisu mojej mamy. Pełne jabłek na zsiadłym mleku. Słodziutki powrót do dzieciństwa.

Racuchy mojej mamy

Składniki:

Racuchy mojej mamy

 

Sposób przygotowania:

Racuchy mojej mamy
Jabłka myjemy i obieramy ze skórki. Jabłka kroimy w kostkę.Zsiadłe mleko miksujemy z mąką, cukrem, jajkami i proszkiem do pieczenia. Dodajemy pokrojone jabłka. Mieszamy.

Rozgrzewamy olej na patelni. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy po 2 łyżki ciasta. Smażymy z obu stron na rumiano. Racuchy kładziemy na ręczniku papierowym, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

Posypujemy cukrem pudrem.