Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Racuszki mojej babci

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Żółtka, jogurt, sól i mąkę z proszkiem do pieczenia wyrobić mikserem na jednolitą masę

Racuszki mojej babci

Składniki:

Racuszki mojej babci

 

  • 2 jajka
  • 1 szklanka naturalnego jogurtu
  • 25 dag mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól,tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Racuszki mojej babci
Żółtka, jogurt, sól i mąkę z proszkiem do pieczenia wyrobić mikserem na jednolitą masę. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać ze śmietaną lub posypane cukrem pudrem. Smacznego!

Tagi:

jajko jajka