allice

allice

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Racuszki na jogurcie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Placuszki samkują szczególnie dzieciom.

Racuszki na jogurcie

Składniki:

Racuszki na jogurcie

 

  • 2 jajka,
  • 1 szkl jogurtu naturalnego,
  • 25 dkg mąki
  • szczypta soli
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej do smażenia
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Racuszki na jogurcie
Jogurt, żółtka, mąkę, sól i proszek do pieczenia wymieszac (najlepiej mikserem) na gładką masę. Białka ubic na sztywną pianę, dodac do ciasta i delikatnie wymieszac. Nakładac łyżką małe placuszki na rozgrzany olej i smażyc z obu stron. Podawac posypane cukrem pudrem lub z dżemem.

Tagi:

jajko jajka