nulkaa22

nulkaa22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Racuszki z ananasem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczne racuszki a ananasem z puszki. Usmażone racuszki posypujemy cukrem pudrem. Smaczne na deserek.

Racuszki z ananasem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Racuszki z ananasem

 

  • mleko - 1 szklanka
  • woda mineralna - 0,5 szklanki
  • cukier - 4 łyżki
  • mąka pszenna - 3 szklanki
  • jajko - 1 sztuka
  • ananas - 0,5 puszka
  • cukier puder - do dekoracji

Sposób przygotowania:

Racuszki z ananasem
Krok 1:Do miski wsypujemy mąkę pszenną, wbijamy jajka, wsypujemy cukier i wlewamy wymieszane mleko z wodą mineralną. Wszystko razem miksujemy. Masa musi być gęsta. Krok 2: Ananasa wyciągamy z puszki i drobno kroimy na kawałki. Dajemy do ciasta i mieszamy łyżką. Krok 3: Rozgrzewamy olej na patelni, nakładamy porcjami racuszki i smażymy z obu stron. Posypujemy cukrem pudrem.
Racuszki z ananasem
Przygotowujemy ciasto do racuszków i mieszamy z ananasem.
Racuszki z ananasem
Nakładamy porcjami racuszki na patelnię.
Racuszki z ananasem
Smażymy racuszki z obu stron na oleju.

Tagi:

jajko jajka