Sposób przygotowania:
Potrawka z indyka w sosie słodko-kwaśnym
Filet z indyka kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem.
Paprykę kroimy w paseczki lub kostkę. Marchew obieramy i kroimy w cienkie paseczki. Cebulę kroimy w kostkę. Ananasa kroimy w kostkę.
Składniki sosu łączymy ze sobą, odstawiamy na bok.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy mięso, cebulę, paprykę i marchew. Gdy mięso będzie usmażone, a warzywa zmiękną, dodajemy ananasa i sos. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień, podgrzewamy na wolnym ogniu 10 minut. Doprawiamy do smaku.
W czasie przygotowywania potrawki gotujemy kaszę, makaron lub ryż. Po ugotowaniu łączymy z potrawką. Przed podaniem danie można posypać startym parmezanem.
Paprykę kroimy w paseczki lub kostkę. Marchew obieramy i kroimy w cienkie paseczki. Cebulę kroimy w kostkę. Ananasa kroimy w kostkę.
Składniki sosu łączymy ze sobą, odstawiamy na bok.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy mięso, cebulę, paprykę i marchew. Gdy mięso będzie usmażone, a warzywa zmiękną, dodajemy ananasa i sos. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień, podgrzewamy na wolnym ogniu 10 minut. Doprawiamy do smaku.
W czasie przygotowywania potrawki gotujemy kaszę, makaron lub ryż. Po ugotowaniu łączymy z potrawką. Przed podaniem danie można posypać startym parmezanem.