Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Racuszki z mieszanymi owocami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Racuszki z owocami to pyszne posiłek dla dzieci i dorosłych

Racuszki z mieszanymi owocami

Składniki:

Racuszki z mieszanymi owocami

 

  • 3 szklanki mąki,
  • 0,5 l śmietany kwaśnej,
  • 4 jajka,
  • 3 łyżeczki cukru waniliowego,
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 10 dag rabarbaru,
  • 10 dag poziomek,
  • 20 dag ananasa w syropie,
  • 2 łyżki cukru
  • tłuszcz do smażenia,
  • cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

Racuszki z mieszanymi owocami
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać śmietanę oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zamieszać. Następnie wsypać pokrojony rabarbar, poziomki i pokrojony ananas, dodać sztywno ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. Po upieczeniu osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku, posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka