Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Racuszki z ananasem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Owocowa maślanka jest słodka dlatego nie należy dodawać cukru.

Racuszki z ananasem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Racuszki z ananasem

 

  • 2 szkl maślanki owocowej
  • 35 dag mąki
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 puszka ananasa
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Racuszki z ananasem
Ananas osączyć z syropu i pokroić w kostkę. Do naczynia wlać owocową maślankę, wbić jajko, dodać sodę oczyszczoną i delikatnie zamieszać. Następnie wsypać przesianą mąkę, pokrojone krążki ananasa i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, łyżką nakładać porcję ciasta. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone racuszki osączać z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Racuszki z ananasem
Pokrojone krążki ananasa wymieszać z przygotowanym ciastem.
Racuszki z ananasem
Usmażone na złoty kolor racuszki osączyć na papierowym ręczniku.

Tagi:

jajko jajka