Sposób przygotowania:
Sopaipillas- chilijskie racuchy
Do mąki dodajemy pure z dyni, masło lub margarynę oraz sól. Zagniatamy elastyczne ciasto. Powinno nie kleić się do rąk.
Ilość mąki może się zwiększyć ze względu na wodę zawartą w dyni.
Ciasto wałkujemy na grubość około 1 cm. Wycinamy koła o średnicy 8-10 cm i nakłuwamy. Smażymy na średnio rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Sopaipillas podajemy z ostrymi sosami, pomidorem, majonezem itp.
Możemy do ciasta dodać zioła, będą wtedy bardziej aromatyczne.
Ilość mąki może się zwiększyć ze względu na wodę zawartą w dyni.
Ciasto wałkujemy na grubość około 1 cm. Wycinamy koła o średnicy 8-10 cm i nakłuwamy. Smażymy na średnio rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Sopaipillas podajemy z ostrymi sosami, pomidorem, majonezem itp.
Możemy do ciasta dodać zioła, będą wtedy bardziej aromatyczne.
Jagoda.L