Sposób przygotowania:
Racuchy dyniowo-pomarańczowe z jabłkami
Jogurt połączyć z mlekiem i sodą. Dodać żółtko, mus z dyni, otartą skórkę z pomarańczy, sól i cukier, zamieszać.
Następnie wsypać przesianą mąkę, rodzynki i posiekane jabłka, dodać sztywno ubitą pianę z białka, delikatnie wymieszać.
Na rozgrzaną oliwę, łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Następnie wsypać przesianą mąkę, rodzynki i posiekane jabłka, dodać sztywno ubitą pianę z białka, delikatnie wymieszać.
Na rozgrzaną oliwę, łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.