agaa_r

agaa_r

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

Racuszki z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Racuszki są to placki smażone na oleju.Są bardzo łatwe i szybkie w przyrządzeniu.

Racuszki z jabłkami

Składniki:

Racuszki z jabłkami

 

  • 0,5 l mleka,2 jaja, ok. 2,5 szklanki. mąki pszennej
  • 1-2 łyżki cukru, szczypta soli, 0,5 łyżeczki sody, 2-3 jabłka. cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Racuszki z jabłkami
Białka należy oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Mleko, żółtka, mąkę, cukier,cukier waniliowy, sodę i sól zmiksować na gładką dość gęstą masę. Dodać jabłka pokrojone na drobne kawałki (ilość według indywidualnych upodobań smakowych). Na końcu delikatnie wymieszać łyżką z ubitymi białkami. Smażyć na oleju. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Smacznego:)