Sposób przygotowania:
Bitki wieprzowe z warzywami
Szynkę kroimy w plastry grubości 1-1,5, na patelni rozgrzewamy olej, układamy plastry mięsa, obsmażamy na rumiany kolor, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy listki laurowe, ziele angielski oraz pieprz.
Cebule kroimy w pióra, obsmażamy na patelni po smażeniu mięsa, dodajemy do mięsa razem z suszoną włoszczyzną. Gotujemy do miękkości mięsa, sos zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem.
Cebule kroimy w pióra, obsmażamy na patelni po smażeniu mięsa, dodajemy do mięsa razem z suszoną włoszczyzną. Gotujemy do miękkości mięsa, sos zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem.
niezły kąsek
Magdalena88