justynkam

justynkam

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Racuszki z jabłkami i cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne drożdżowe racuchy z dodatkiem jabłek.

Racuszki z jabłkami i cynamonem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Racuszki z jabłkami i cynamonem

 

 

Sposób przygotowania:

Racuszki z jabłkami i cynamonem
Odlać z mleka pół szklanki i rozpuścić w nim drożdże. Przesianą mąkę wsypać do miski dodać resztę mleka ,rozpuszczone drożdże cukier jaja, cynamon, cukier waniliowy i wszystko wyrobić mikserem aż ciasto uzyska konsystencję gęstej śmietany. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach po czym dodać do ciasta i wymieszać łyżką. Na rozgrzany na patelni olej nakładamy łyżką porcje ciasta i smażymy na wolnym ogniu z obu stron. Racuszki można posypać cukrem pudrem.
Racuszki z jabłkami i cynamonem
Ciasto nakładamy łyżką na rozgrzany olej i smażymy z obu stron