wolwo

wolwo

Kucharz
[Przepisów: 8]

Rafaello

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny torcik gotowy w zaledwie parę chwil.

Rafaello

Składniki:

Rafaello

 

  • 1 budyń śmietankowy
  • pół litra mleka.
  • 1/4 szklanki cukru
  • 3 żółtka
  • cukier waniliowy
  • 1 masło w kostce ( z warlubia )
  • biszkopt
  • 1 opakowanie wiórków kokosowych

Sposób przygotowania:

Rafaello
Z pół litra mleka odlać 1 szklankę i rozrobić w niej budyń z 3 żółtkami. Pozostałe mleko zagotować dodać cukier i cukier waniliowy. Do gotującego się mleka przelać rozrobiony budyń i zagotować aż powstanie masa budyniowa. Masę budyniową odstawić do wystudzenia około 15 min. Dodać masło i całość zmiksować dodając wiórki kokosowe. Biszkopt zwilżyć wodą z cytryna. Następnie przekładać go masą budyniową. Całość obsypać wiórkami i włożyć do lodówki na godzinkę.

Tagi:

biszkopt