smaki12

smaki12

Starszy Kucharz
[Przepisów: 46]

Rafaello

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczny deser do kawy i mleka... ;)

Rafaello

Składniki:

Rafaello

 

  • 6 jajek
  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl mąki
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 8 łyżek oleju
  • 1 łyżeczka proszku d pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • MASA BUDYNIOWA (zwykły budyń z torebki)

 

Sposób przygotowania:

Rafaello
Pianę ubić dodać cukier żółtka z olejem, mąkę i proszek do pieczenia. Piec 30 minb. Po wystudzeniu przekroić na pół.
Placek przełożyć masą również na wierzchu (najlepiej górną część posypać kokosem)

Tagi:

jajko jajka